Як я розпочав бігати. Частина 2.

На самом деле мы собираемся на забеги не для того, чтобы посоревноваться и выиграть друг у друга. А для того, чтобы бежать вместе.

Ось уже місяць як я бігаю. Разом із преміум підпискою в Runtastic я розпочав тренувальний план — 50 хв за 6 тижнів. Разом із першими перемогами прийшли і перші проблеми. У кросівки, цілком не призначених для бугу, провалилась п’ятка від моєї надмірної ваги та неправильної техніки. З’явився біль у колінах. Разом із новими книгами, такими як «Бег с Лидьярдом», «Бегай быстро и без травм» чи «Ультра. Как изменить свою жизнь в 40 лет и стать одним из лучших атлетов планеты» — прийшло перше розуміння необхідних змін. Вибрав та придбав свої перші бігові кросівки, розпочав читати про пульсові зони та шукати хороший пульсометр, проконсультувався із лікарем відносну болю в колінах…


Якось у Facebook натрапив на групу #ChallengeGo, де різні люди виставляли свої досягнення у спорті. Не так важливо, чим саме ти займаєшся, важливо, щоб ти займався цим регулярно та не менше 30 хв. на день. Спостерігаючи, як хтось спокійно пробігає 5 чи 10 км, я довго не наважувався виставляти свої… хм… результати… Лише коли я зумів подолати 5 км, тоді й розмістив свій перший допис у групі. Який був пільс тоді? Не знаю, але думаю, що не маленький 🙂 Пригадую, як говорив із друзями, що якщо зможу бігти 5 км без задишки за 30 хв — то будемо вважати, що я чогось та й навчився…

З часом я вирішив прийняти участь у перших змаганнях, щоб випробувати себе на 10 кілометровій дистанції. Проте, один із знайомих сказав: «Чому 10? Давай половинку! Різниця незначна :)» І ось я, який лише 3 місяці, як бігаю, записуюсь на свою першу половинку в Києві.

Участь у групі #ChallengeGo дала змогу виграти подарунковий сертифікат, доклавши до котрого, я придбав свій перший пульсометр Polar H7 та розпочав готуватися до половинки, коли залищалося трохи більше 1 місяця.


Буду відвертим, я тоді зеленого поняття не мав, що мене очікує 🙂 Але готувався — план тренувань на 5 місяців скачав в інтернеті, перейшов відразу до останнвх 2-х… Бігав регулярно, незалежно від погоди чи температури. Коли настав той день, ми усі разом поїхали в Київ. Моросив легкий дощ та на вулиці було +8С. Пройшло лише 4 місяці, як я пробіг свій перший кілометр, і ось я в Києві намагатимусь подолати 21 км! Сказати, що це було важко — нічого не сказати! Гірки — я до них був не готовий, пільс зашкалював, дощ падав, коліно боліло… Були моменти, на 19 км, коли я готовий був зійти із дистанції. Проте, я не розбив цього. Мій час 2 години та 20 хв і я подолав свою першу половинку!

Далі буде…

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.