Як я розпочав бігати. Частина 1.

Откровенно говоря, мне кажется, что сила воли (ее отсутствие или наличие) вообще не имеет никакого отношения к моим ежедневным пробежкам. Думаю, все эти годы я бегаю по одной-единственной причине: бег мне подходит. Ну, или, во всяком случае, он меня не напрягает. Людям свойственно продолжать делать то, что им нравится, и бросать то, что не нравится.

Я ніколи не любив бігати. У восьмому класі середньої школи я почав займатися важкою атлетикою. Мені подобалось тренуватись, їздити на змагання, займати місця та виконувати розряди. Проте, я терпіти не міг біг у тренувальному плані, а він був! Доводилось, поки тренер не слідкує, пропускати коло-друге, халявити… І так тривало до вищої школи — там я теж не бігав 🙂 Більше того, якщо потрібно було пробігти 3 км у лісі, я радше би «захворів» чи пішов у наряд на кухню, але тільки б не біг!

З часом, без жодного фізичного навантаження та зі сидячою роботою, я почав гладшати. З’явились такі атрибути, як постійна печія, задишка, високий тиск. Як будь-який залежний від поганих звичок, я переконував себе, що легко зможу почати займатися спортом та скинути зайву вагу. Час минав, а я все відкладав цей день, коли почну. Ні, пригадую, що одного разу я навіть спромігся добігти до стадіону та повисіти на турніку. Проте, ця затія не протривала довше тижня.

Ось мені 35. Важко дихаючи встаю на ваги і бачу цифру в 99 кг. Трішки не вистачає до центнера… Пригадую, що давно планував почитати «Железный человек есть в каждом», можливо ця книга стане мотиватором до дій. Проте, прочитане не дало очікуваного ефекту. Сьогодні я думаю, що не варто було брати саме цю книгу першою. Але, друга книга зуміла стати рушієм до змін, і це був Харуки Мураками, «О чем я говорю, когда говорю о беге». Не пригадую чим саме, але ця книга змусила мене вийти на першу пробіжку. Для цього я придбав NONAME кросівки, так як ще до кінця не був впевнений, що це надовго :), встановив на телефон Runtastic і побіг… Мене вистачило на 500 метрів — я зупинився, бо не вистачало кисню. Трохи пройшов, спробував знову побігти і повернувся додому. В цей день я подолав трохи більше 1 км, а головне, я зумів подолати себе.

Далі буде…

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.